Kalbinin duygularına kapanması kadar hiçbir şey ruhu sıkıştıramaz

Kalbinin duygularına kapanması kadar hiçbir şey ruhu sıkıştıramaz. Yaşam oyununa katılmak istiyorsan duygularını ön yargısız, manipüle etmeden hissetmeyi öğrenmelisin.

Gerçekten yaşamaya karar verdiğinde sevinç, neşe ve coşku kadar, korku, acı ve üzüntü de hissedeceksin. Bu duygular da senin yaşaman, büyümen ve gelişmen içindir. Hepsini yaşamak insanca ve güvenlidir.

Öfke ile, korku ile, acı ile verdiğin tepkiler, duygunun kendisinden değil, senin bu duyguları yaşamaya karşı direncinden kaynaklanır. Bu duyguları yaşamaya karar verdiğinde, içinin ateşle, gözlerinin yaşlarla dolmasına izin vermelisin. İzin verilen her tür duygu geçicidir. Bir yere kadar korkabilir, üzülebilir, öfkelenebilirsin. Duyguların bedeninden akıp giderken, hiçbir şey yapmana gerek kalmadan şifa veya çözüm önünde belirecektir.

Hiçbir korkulan şey direnilen korkunun kendisinden, hiçbir üzülmeye neden olan durum direnilen üzüntünün kendisinden, hiçbir öfkelenilen kişi/olay direnilen öfkenin kendisinden daha yıkıcı değildir. Duygularının içinden akıp gitmesine izin verdiğinde, bu duyguları cesaretle yaşadığında açığa çıkacak olan sen, yepyeni, öğrenmiş ve daha parlak bir sen olacaktır.




Yorum Yap